Nå skjer det vi venter på! Ny delingsordning fra 1. juli

Nå skjer det vi venter på! Ny delingsordning før 1. juli

Energiminister Terje Aasland fremmer solkraft og ønsker at utbyggingen tilrettelegges for næringsliv med utvidet Delingsordning!

Foto: Fanny Løvholm/Energidepartementet

Endelig melder regjeringen at en utvidet delingsordning for solstrøm er på vei. Forslaget skal gjøre det enklere for næringsområder å dele overskuddsstrøm fra solcelleanlegg og samtidig redusere energikostnadene for norske bedrifter. Energidepartementet legger frem forslag til regelendringer som gjør det mulig å dele overskuddstrøm av fornybar solenergi fra anlegg på inntil 5 MW innenfor et næringsområde.

Hva går den nye delingsordningen for solstrøm ut på?

Hittil har delingsordningen gitt mulighet for å dele selvprodusert solstrøm innenfor samme gårds og bruksnummer. Den foreslåtte nye ordningen legger til rette for lokal produksjon og deling av fornybar energi, med spesielt fokus på solkraft innen for et større lokalt område.

-Næringsområder vil kunne dele overskuddsstrøm mellom bedrifter i nabolaget, noe som gjør det enklere å utnytte ressursene der de trengs mest. Målet er å stimulere til mer lønnsom fornybar kraftproduksjon uten store naturinngrep” sier energiminister Terje Aasland.

Samtidig vil den nye ordningen hjelpe næringsvirksomheter med å få ned energikostnaden gjennom å investere i egen kraftproduksjon.

Et bygg som kjøper lokalprodusert solkraft fra nabobygget, skal ifølge forslaget slippe å betale nettleie og elavgift.

Hvem vil dra nytte av dette?

Ordningen er spesielt rettet mot næringsområder, hvor bedrifter med solcelleanlegg kan dele overskuddskraften med andre virksomheter i nærheten. Ved å begrense ordningen geografisk, sikrer man at både produksjon og forbruk skjer lokalt, noe som reduserer belastningen på kraftsystemet og utnytter eksisterende strømnett bedre.

Utvidet delingsordning for solstrøm i næringsområder

Fra 1. juli satser energidepartementet på at næringsbygg med egenprodusert solcelleanlegg på taket kan dele og/eller selge overskuddstrømmen til et større lokalt område enn i dag, og grensen for produksjon er foreslått en økning fra 1 MW til 5 MW.

Nå blir solstrøm enda mer lønnsomt både for byggeiere og naboer!

Når vil ny delingsordning tre i kraft?

Forslaget er sendt ut på høring med frist 3. februar 2025, og regjeringen sikter mot at de nye reglene skal tre i kraft fra 1. juli 2025.

Dette gir næringslivet tid til å forberede seg på mulighetene som åpner seg med en slik delingsmodell.

Hva betyr dette for norske bedrifter?

Dersom ordningen vedtas, vil næringslivet få større muligheter til å investere i egen produksjon av fornybar energi. Dette kan redusere energikostnadene betydelig for mange bedrifter, og gi en ekstra gevinst i form av salg av strøm, samtidig som det bidrar til en grønnere og mer bærekraftig energiforsyning.

Hva betyr dette for deg som vurderer solkraft?

Hos Enny ser vi på dette som en fantastisk mulighet til å gjøre solkraft enda mer tilgjengelig og lønnsomt for norske bedrifter. For deg betyr det rett og slett lavere strøm kostnader, og ekstrainntekt på overskuddstrøm.

Vi hjelper deg gjerne med å planlegge og installere et solcelleanlegg som er tilpasset ditt tak og din virksomhet, slik at du kan dra nytte av den nye delingsordningen når den trer i kraft.

Vil du vite mer? Ta kontakt med oss i dag og bli en del av solrevolusjonen!

Skrevet av Cecilie Heimlund, Enny AS. Mobil: 93245194. E post: cecilie.heimlund@enny.no

Kilde:

Regjeringen.no

Ny ordning for deling av fornybar kraftproduksjon i næringsområde på høyring - regjeringen.no

Nrk.no

– Enklere å dele solstrøm – Siste nytt – NRK

#solenergi #solcelleanlegg #delingsordning #delingavsolkraft #billigstrøm #rimeligstrøm #strømutennettleie #kraftproduksjon “lønnsomenergi #fornybar

Forrige
Forrige

Attraktive nybygg: Hvordan redusere byggekostnaden med solstrømavtalen?

Neste
Neste

Det er AKKURAT NÅ dere bør investere i solcelleanlegg! Les om hvorfor her …